Vill känna mig säker hemma

Ju äldre jag blir, desto mer orolig känner jag över att det ska ske något hemma, som inbrott eller liknande, eller att man ska bli rånad eller få väskan ryckt ute. Man har ju läst om att den äldre befolkningen ofta blir utsatt för såna här saker så väl som att de blir lurade att släppa in okända människor. Så vill man ju inte ha det. Mitt barnbarn rekommenderade mig att köpa en övervakningskamera. Det ska finnas övervakningskameror på Prylstaden sa han. Det kan nog vara bra med en övervakningskamera utomhus så väl som inne. Om jag nu köper en övervakningskamera utomhus så får barnbarnet kanske hjälpa mig sätta upp den. 

Kanske bra med larm också

Det kan nog vara bra att sätta upp ett larm här hemma med känner jag. Gärna ett som är kopplat till vakt eller så. Det känns tryggast, ifall man är hemma och det tjuter så att någon kommer och hjälper en! Får kanske be barnbarnet rekommendera ett larm med.

Skydda sig på andra sätt

Jag har inte så mycket värdesaker hemma, kanske ett par smycken, så då är det nog ett värdeskåp man får ha. När jag är ute, försöker jag att ha så lite med mig i väskan som möjligt. Inga kontanter om jag inte måste, ifall man blir av med den. Funderar på om man ska köpa pepparsprej och ha, fast kanske inte är lagligt? Men i alla fall ett överfallslarm, att dra i, om nån ger sig på en!

15 May 2019