Hur noga måste en flyttstädning göras?

När du flyttar ut från en bostad och ska flytta in i en annan, så är det ju så att det sista du gör med den gamla bostaden är att ge den en rejäl städning. En grundlig flyttstädning i Malmö kan du få via en städfirma om du föredrar det eller så gör du det själv. Denna städning är dock viktigt att du är noggrann med. Det gäller att inte missa saker, för då kan du behöva göra om eller att du senare får betala en städfirma som hyresvärden tar dig.

Dessvärre kan det vara lätt att missa saker, det är inte ovanligt. Se gärna till att ha en checklista så att du städar alla delar. 

Vanliga missar vid flyttstädningen

Det finns en del vanliga missar som många gör då de ska flyttstäda. En sådan sak är att man glömmer att dra ut spisen och städa bakom samt på sidorna. Även väggen bakom spisen. Att putsa fönstren är det rätt många som glömmer med, i alla fall på båda sidor. För dessa ska putsas invändigt samt utvändigt.

Elementen, de ska också tas om hand, men många glömmer av att städa bakom dem. Där samlas det ofta mycket damm.

I badrummet är det vanligt att glömma av rören, eller att golvbrunnen ska rensas. 

En mycket vanlig sak många missar med, det är att städa även taket och väggarna. Många gånger läggs det fokus på golven och skåp. Men även väggar och tak ska göras rent!

31 Mar 2023