Du har väl försäkrat din katt?

En viktig sak man ska göra som kattägare, eller djurägare överlag, det är att skaffa en försäkring. Den är bra att ha om du måste lämna in katten till veterinären. Den gör att det inte blir allt för dyrt för din del. Du som vill jämföra olika försäkringar för katt, du kan göra det via Husdjursrevyn.se

Om du redan har ett försäkringsbolag där du försäkrat annat, så kan det vara idé att även teckna en för katten via dem. Det brukar ge rabatter. Men du kan även välja ett helt annat försäkringsbolag för bara katten.

Hitta rätt försäkring

När du ska välja en försäkring för din katt, så finns det en del saker du ska titta efter. Du bör titta efter vad försäkringsbeloppet är på, då det avgör vad du kan få ut om din katt skadar sig eller om den avlider. Se även till att kolla upp vad det är för självrisk, som är den summa du får betala själv samt om det är fast och rörlig och vad dessa ligger på.

Annat att kolla upp är vad självriskperioden ligger på samt om det finns en karenstid. Sedan bör du kolla upp vad som ingår som som röntgen och mediciner eller om dessa inte är inkluderade.

Se gärna till så att du har både veterinär och liv försäkring på din katt och fundera på om det finns tilläggsförsäkringar du vill ha. 

15 Mar 2023