Var rädd om bilder i mobilen

Den här bilden är från kinesiska muren, när jag var där. Det är en underbar bild som jag inte hade velat vara utan. Har man väl kravlat sig upp på den otroligt höga muren, vill man ha det förevigat. Dessutom visar bilden vilken otrolig mur det är. Bara tanken att denna mur skapades kanske 200 f.Kr. med den tidens verktyg, kanske med hjälp av slavar, eller i vilket fall av människor som har gett sina liv åt den. Hela muren är en bedrift i sig, liksom mycket annat i Kina.

Var rädd om dina bilder

Det är ju så nu för tiden, att vi mindre och mindre använder våra kameror. Kanske man tycker att det är otympligt att ta fram kameran men med de lätta och behändiga mobilerna är det ju så lätt att ta bilder. Det svåra är att inte tappa mobilen och därmed alla sina bilder. Ett sätt att spara allt det man har på mobilen är att skaffa riktigt bra mobilfodral och skydd. 

Stöldbegärliga mobiler

Åker man utomlands, som till Kina, har man ganska stöldbegärliga mobiler. Det gäller att skydda dem. Just mobiler är lätta för tjuvar att omsätta i pengar då den svarta marknaden är stor när det gäller just mobiltelefoner. Skaffa så stora mobilfodral som du bara hittar. Det försvårar för tjuvarna att knycka dem obehindrat. Helst ska man ha flera olika fickor i sin väska, och mobilen i en särskild väska, eller fodral i väskan, så inte din mobil syns på en gång. Det är också tillfället som gör tjuven, som det heter. Ser tjuven din mobil är det lätt hänt att den bara försvinner. Har du den skymd i en väska, är det mycket svårare - och det är ju det vi vill, eller hur? Göra det så svårt som möjligt för tjuven.

24 Mar 2023