Viktigt göra rent ugnen då och då

Något som många skjuter på, det är att göra rent ugnen. Ju mer sällan den görs ren, desto svårare är den ju att faktiskt få ren! En del väntar på att göra det tills de flyttar, kanske även anlitar en städfirma, som den på www.stadcompaniet.se. Men, det är bra att då och då göra rent ugnen. Dels mår ugnen bra av det, dels är det inte fräscht laga mat i en smutsig ugn! Det kan även bränna fast och lukta en hel del. Ofta så brukar ugnstillverkare rekommendera att man rengör och torkar av ugnen efter varje användning.

Rengör ugnen på naturligt sätt

Det finns idag flera olika medel som säljs som ugnsrengöring. Ofta är det starka och kemikalietunga rengöringsmedel. Dessa är inte så bra för hälsan eller miljön och det är inte ett måste att använda sig av sånt alls! Det går göra rent ugnen på ett naturligt sätt! Du kan tillverka egna medel av sånt du har hemma. Du kan som ett exempel göra en pasta av bakpulver och vatten. Eller en bikarbonatpasta. Att använda såpa är även det ett bra sätt att göra rent ugnen på. 

Tänk på att alltid göra rent ugnen då den är avslagen, du vill inte bränna dig! Se därför till att stänga av ugnen innan du börjar med att städa ur den.

Det är inte bara inne i ugnen du bör göra rent, utan även luckans insida och utsida, samt gallren. 

4 Dec 2020