Viktigt att göra en bra flyttstädning

Något som ska göras som det allra sista då du flyttar från en bostad till en annan, det är en så kallad flyttstädning. En flyttstädning Malmö kan du boka in att få hjälp med via en städfirma, samma sak med en flyttstädning i Staffanstorp. Sedan kan du även välja att göra den på egen hand. Tänk bara på då att du ska ha gott om tid, minst en hel dag, gärna längre.

När du ska flyttstäda, se till att ha kvar städmaterial och annat du behöver, som dammsugare, mopp och så vidare, samt en pall eller liknande så du når upp till allt. Se även till att ha kvar bra belysning och skaffa dig en bra checklista.

Städa rum för rum

En checklista för att flyttstäda, det går oftast bra att få via hyresvärden, men det finns även att hitta på nätet. Fördelen att gå efter en sådan är att du då inte missar något som ska städas. Det gäller ju att verkligen städa från golv till tak och allt däremellan. Ett bra tips är att ta ett rum i taget och sedan stänga dörren.

De rum som tar mest tid, det är badrummet och köket, så se till att vara riktigt noga där och kanske ta dem bland det sista. 

Om du har ett förråd, en balkong, en källare, så ska även dessa städas samt att du får inte heller missa att alla fönster ska putsas, på båda sidor. 

27 Dec 2022