Träning när du är äldre

Du som känner att det vor bra att kunna hålla dig frisk och aktiv, även då du blivit äldre, du kan se till att träna. Det för att få mer energi samt vara mer uthållig. Satsa gärna på ett bra tillskott med, läs mer här om det. 

Det kan vara bra att träna både styrka och kondition. De har båda en positiv inverkan och gör att du orkar mer och känner dig mindre stel.

Träna en halvtimme om dagen

Det finns en bra tumregel som säger att man bör vara fysisk aktiv och röra på sig minst 30 minuter per dag. Du måste inte göra dessa minuter i ett svep, utan kan dela upp dem  i tre stycken tiominuterspass. Att vara fysiskt aktiv innebär att man åtminstone ska bli lite andfådd när man utför aktiviteten. Några bra exempel på fysiska aktiviteter är raska promenader, stavgång, dans, simning, skidor och cykling.

Det går även bra att styrketräna som äldre, för du bör ju se till att använda dina muskler så du inte tappar styrkan. Så länge du hittar en form som passar dig, så går det utmärkt att träna styrka även då du är äldre. 

Glöm inte vardagsmotionen

Planerade träningspass är så klart bra, men det går ju även att röra sig en hel del i vardagen med, som när du gör hushållsarbete, trädgårdsarbete med mera. Några tips för att få mer vardagsmotion är att cykla, promenera och ta trapporna så ofta det går. 

6 Sep 2021