Tips för att underlätta trappstädning

Om man bor i en lägenhet som har ett trapphus, så har man ofta fördelen att hyresvärden anlitar ett städföretag som städar denna trappa. Dock är det inte alltid så, utan det är upp till hyresgästerna att se till att det är städat. Oavsett vilket, så är det inte lätt att städa ett trapphus, om det är en massa grejer ivägen till exempel. Här kommer lite tips på vad man kan tänka sig att göra för att underlätta trappstädningen, oavsett om man anlitar trappstädning eller om man gör det själv.

Något som kan störa trappstädningen är om det står en massa saker i vägen. Som till exempel barnvagnar, cyklar, rullator eller andra saker. Det blir inte bara svårt att utföra trappstädning, det är även en säkerhetsrisk. Det ska inte finnas hinder om till exempelvis brandkåren eller ambulansen kommer. 

Att se till att smutsen stannar ute, är en bra idé. Det kan man göra på flera sätt. Ett enkelt sätt är att alltid torka av skorna. Det kan göras genom att placera en borst- eller skrapmatta utanför entrén. Sedan en matta inne i själva entrén, så att det som inte försvann första vändan med skrapmattan hamnar där.

En avancerad lösning är värmeslingor i marken, för att undvika att det blir blött. En annan sak är att ha rätt typ av golv i trapphuset, det underlättar trappstädning både för privatpersoner och för en städfirma som Städenergi, som kan anlitas för att städa trappor.

Belysning är även det viktigt, dels för att det ska kunna göras en ordentlig trappstädning, men även för att hyresgästerna ska känna sig trygga.

7 Apr 2017