Stärka hyn med mandelolja

Något jag nyss har börjat använda, det är mandelolja. Den har många fördelar och bland annat kan den stärka hyn och förebygga ålderstecken. På skonhetsguiden.se kan du jämföra olika sorter av denna olja. Mandelolja utvinns ur sötmandeln. Den har bland annat en hel del E-vitamin samt att den även nnehåller flera nyttiga fettsyror som passar alla hudtyper.

Många bra användningsområden

Mandelolja är bra för det går att använda den som en vårdande och mjukgörande ansiktsolja. Det tack vare att den är både mjukgörande samt att den har närande egenskaper. Oljan passar torr och känslig hy så väl som fet hy. 

Sedan är oljan även bra för den kan förebygga ålderstecken. Det då oljan ger tillbaka  elasticiteten i huden och gör den spänstig. Det gör att man ser piggare ut. Masserar man in  mandelolja i ansiktet avlägsnar man döda hudceller och sätter samtidigt igång cirkulationen i huden som påskyndar bildningen av nya hudceller vilket bidrar till jämnare och slätare hud. Sen är den även bra mot mörka ringar under ögonen. 

Fler fördelar med mandelolja

Mandelolja har även en lugnande effekt som gör att den hjälper mot klåda och utslag. Det är en vanlig ingrediens i salvor för eksem och psoriasis. 

Sen kan oljan även användas som en lugnande massageolja samt att den fungerar utmärkt i håret då den kan fuktboosta det! Genom att sprida ut lite mandelolja i nytvättat hår, återfår håret sin fukt och naturliga lyster. 

12 Jan 2021