Skriva personligt brev som komplement till ditt CV

Oavsett vad det är för jobb du söker, om det är ett vanligt, eller ett gig, eller en rekrytering Lund , så är det ett måste att ha ett CV samt ett personligt brev att skicka med din ansökan. Hur gör man då ett personligt brev på bra sätt? Vi har ett par tips att dela med oss av. Läs mer hur GigStep kan hjälpa er med rekrytering i Lund här. 

Det du ska göra före du börjar skriva ditt personliga brev är att studera annonsen noga och se vad det är som efterfrågas. Vad är det för arbetsuppgifter, vad är det för personliga egenskaper de efterfrågar. Kanske de söker någon med en särskild kompentens. När du fått en bild över vad de söker, då kan du matcha ihop det med dina egna egenskaper och kompetenser. 

Ha en bra inledning

Ditt personliga brev bör inledas kort med varför du söker tjänsten och vad det är som gör att du vill jobba just där. Sedan kan du motivera varför du är rätt person att anställa. 

Sedan är det även bra att du ser till att lyfta dina erfarenheter, kunskaper och resultat som är relevanta för den tjänst du sökt. 

Avsluta ditt personliga brev genom att utrycka din önskan om att få komma på intervju. Du kan exempelvis skriva ”Jag ser fram emot att få träffa er och berätta mer”.

Till sist, se till att korrekturläsa det du skrivit så att det ser bra ut och saknar stavfel och grammatiska fel.

21 Feb 2022