Sköt om dina rosor i kruka

En favorit inom blomstervärlden, det är rosor! Jag har själv en hel del rosor, både ute och inne. Sedan har jag även testat på så kallade evighetsrosor, som är en fin dekoration, som håller i cirka ett år. Du kan hitta ett stort sortiment av evighetsrosor hos Blossomia.

Att ta hand om sina rosor är ett måste, både de som växer i trädgården och de man har i kruka. Idag tänkte jag ge er lite tips på hur du bäst tar hand om rosor i kruka. 

När du köper hem ros på kruka, så är det bra att börja med att plantera om den i en större kruka. Det eftersom att den kruka den kommer i är för liten, ofta i plast och med för lite jord.

Välj en rymlig kruka att plantera i för rosor har har djupa rötter och den bör också planteras djupt. En bra kruka med tanke på att du kanske vill övervintra rosen på balkongen är en isolerkruka av EPP, Expanderad Poly Propen.

Sköt om din ros

För att din ros ska blomma länge och väl, ja då gäller det att ta väl hand om den! Se till så att du placerar den soligt men i lä. Det får dock gärna vara skugga där krukan är, så att den inte blir för varm. Se till att vattna så ofta så att den aldrig torkar ut. Men den bör inte heller ständigt vara allt för blöt.

Ge din ros flytande gödsel om du inte redan blandade långtidsverkande gödsel i jorden. Se även till att hela tiden ta bort bort utblommade blommor, ett till två bladpar under klasen för att rosen ska orka bilda nya knoppar.

15 Apr 2022