Så förebygger du ilningar i tänderna!

Så här glad kan man vara – om man kan med att le stort. Inte alla i vår ålder har lust att visa sina fula tänder längre. En tröst är att vår generation har bättre tänder än tidigare generationer. Så något blir i alla fall bättre med tiden, riktigt allt var inte bättre förr. Så man får vara glad så länge man har sina egna tänder i munnen. Därför kan det vara bra att ta hand om dem på allra bästa sätt. Därför kommer några bra tips från en tandvårdsblogg här:

Så sköter du om dina tänder

1. Det bästa sättet att förebygga dåliga tänder är ju att gå till tandläkaren. Om du tycker att det är dyrt att gå till tandläkaren, ska du gå dit ofta. Det kanske låter ologiskt, men vill du inte ha de där höga tandläkarkostnaderna ska du gå ofta. Då kan din tandläkare förhindra att dina tänder blir dåliga. SÅ länge dina tänder är bra, kommer besöket bara att kosta det en undersökning kostar.

2. Borsta tänderna morgon och kväll. Detta kan inte nog understrykas. Det allra viktigaste som du kan göra är att borsta, borsta, borsta, men inte för ofta och bara med en mjuk borste.

3. Använd tandtråd innan du borstar tänderna.

4. Skölj munnen med fluor, eller ta en fluortablett. Många mediciner som äldre tar, kan ge muntorrhet, och det är inte bra för tänderna.

5. Använd en tandkräm med kaliumnitrat. Det bildar ett skyddande lager runt tänderna och gör så att tänderna inte ilar. Undvik tandkräm som gör tänderna vita, eftersom de innehåller slipmedel.

6. Undvik att dricka söta och sura drycker. Vin och läsk går bort. Vatten och mjölk är bra, liksom te och kaffe, även om de kan göra tänderna mörka. Var rädd om dina tänder!

24 Sep 2017