Pyssel för de minsta

Att pyssla med sina barnbarn är skoj! Om även du har mindre barnbarn, som inte behöver sitta i en skolbänk(läs mer om skolmöbler här), så har jag bra tips som ni kan pyssla med! Det är att måla, med hjälp av toarullar!

Du behöver:

  • Hobbyfärg
  • Kraftigt papper
  • Toarullar

Verktyg: sax, (förkläde för de mindre barnen), papptallrik till färgen, ev. pensel till stjälkarna.

Gör fina toarullemålningar

När du ska pyssla med de riktigt små barnen 1-3 år, så kan du förbereda med att klippa till toarullarna innan duhäller upp färg och plockar fram papper. Pysslar du med 4-6 åringar kan det vara toppen att träna finmotoriken med att lära sig klippa.

Toarullarna kan du klippa upp på oliika sätt. En med långa smala flikar, en med korta breda flikar, en med fyra spetsiga flikar och sedan pressa samman några så att de påminner om löv.

Sedan är det bara att hälla upp olika färger på olika tallrikar, sedan doppa rullarna i färgen och använda dem på ett papper.

Annat kul med toapappersrullar

Tomma toapappersrullar går att göra en massa skoj saker med mer än att måla. Ta fram garn, tyg, tuschpennor och annat pysselmaterial och låt barnen skapa fantasifulla figurer. Det finns även ögon att klistra på och så vidare.

En annan sak ni kan göra i dem, det är att odla! Ställ tomma rullar på en bricka eller tallrik med kanter, fyll med jord och stoppa i fröerna.

13 Dec 2021