Pensionssparar du?

När man blir pensionär, då är det viktigt att ha haft ett pensionssparande. Ofta kan man via sitt jobb få tjänstepension, samt att alla får den så kallade allmänna pensionen. Den som inte har tjänstepension måste se till att spara på egen hand. Om du har eget företag kan en revisionsbyrå som Dillon, läs mer här, hjälpa dig med att sätta upp ett sådant sparande. Som det ser ut nu så kommer de yngre generationerna få det svårt att leva på bara den allmänna pensionen. Så som det ser ut nu så är det så att ju yngre du är, desto mer måste du spara för att kunna få en bra pension. En bra pension räknar man att det är 80 procent av slutlönen.
Så ju längre kvar du har till pensionen, desto mer ansvar måste du ta för att spara till den tiden.

Få ut bra pension

För att få ut en bra pension behöver du se till att du har tjänstepension eller sparar själv. Se även till att höja ditt sparande om du etablerat dig sent på arbetsmarknaden. Du kan även jobba längre för att hinna tjäna ihop mer pension. 

Att ha ett separat sparande är bra även om du har tjänstepension. Se bara till att välja ett bra sparande med låga avgifter och hög avkastning. Börja även spara så snart du börjar jobba, för då får du mer pengar sedan att leva på som pensionär. 

16 Jun 2021