Cykling med barn och matvaror

Finns det något vackrare än svensk sommar? Frågar du mig, tycker jag inte det! Det vackra svenska sommarlandskapet slår alla världens vackraste vyer, tycker jag! Vi har bara lata dagar på sommarstugan, där våra barn och barnbarn är och hälsar på.

Gör allt för att slippa göra mat och diska

Jag brukar försöka slippa undan den där matlagnings- och diskfällan (du vet när mormor inte gör annat på semestern än lagar mat och diskar!) och tar mina barnbarn ut på en cykelutflykt till affären. Jag har en cykel med vagn, där de små ryms. Vi har så roligt jag och mina barnbarn. De får varsin glass, och jag kommer hemifrån en liten stund. Det är så mysigt, även när det regnar. Då har vi regnställ och även om det är mörka moln på himlen kan man cykla i lugn och ro. Hela naturen doftar så starkt efter och under ett regn. Det är bara att njuta!

På somrarna föredrar jag cykel

Så ofta jag bara kan, försöker jag ta mig ut och cykla. Cykel är så bra, det ger mig mer än vad bilkörning gör. Cykeln ger motion och frisk luft. Försök få det av en bil. Det enda negativa är att det är bökigt när det regnar, men det finns ju regnkläder och gummistövlar. Det finns ju inga dåliga väder, bara dåliga kläder, och det gäller ju när man cyklar.

8 Jul 2017